De rijopleiding bestaat uit 2 delen: AVB en AVD. Het onderdeel AVB gaat over voertuigbeheersing en het onderdeel AVD over verkeersdeelneming. Als je geslaagd bent voor je AVB examen mag je door met AVD. Voor beide onderdelen wordt dus een examen afgenomen.
Een spoedopleiding voor de motor is ook mogelijk. Je rijdt dan in blokken van 4 uur en je examen wordt van te voren aangevraagd.
Onze motorlessen worden met maximaal 2 leerlingen tegelijk gegeven. Hierdoor krijgt iedere leerling gelijke en persoonlijke aandacht. Toch nog wat meer begeleiding nodig? Dan krijg je gewoon privéles.
Let op: wij geven geen les in de cat. A1 en A2
Categorie A1 : dit is de lichte categorie. Dit rijbewijs kun je halen vanaf 18 jaar Categorie A2: middelzware categorie Dit rijbewijs kun je halen vanaf 20 jaar. Na 2 jaar kun je een A-G (A getrapt examen) afleggen.
Categorie A met code 80 (vanaf 21 jaar) Dit rijbewijs kun je halen vanaf 21 jaar. Hiervoor rijdt je af op een zware categorie motor maar krijg je op je rijbewijs een vermelding van code 80. Je mag dan met je rijbewijs rijden op een middelzware motor (A2). Code 80 vervalt nadat je 2 jaar in het bezit bent van je rijbewijs of als je 24 jaar bent geworden. Indien code 80 vervalt maar je bent nog geen 24, dan moet je wel even een nieuw rijbewijs pasje aanvragen. Anders vervalt de code pas als je 24 jaar bent.
Categorie A (Onbeperkt): zware categorie Dit rijbewijs kun je halen vanaf 24 jaar
Wij geven 6 dagen per week les incl. de avonden en de zaterdag afhankelijk van het seizoen.
Wij adviseren onze kandidaten (i.v.m. hygiëne) zelf zoveel mogelijk te zorgen voor eigen handschoenen en een eigen helm! Na inschrijving krijg je via ons een waardecheque met 15% korting, waarmee je voordelig een complete set motorkleding kunt aanschaffen bij Arie Molenaar motors te IJsselstein. Zelf geen motorkleding? Geen probleem: wij hebben voor de eerste lessen voor iedere leerling in alle maten motorpakken, helmen en handschoenen te leen.
Om te beoordelen of het medisch gezien verantwoord is te rijden, heeft het CBR een aantal vragen opgesteld over je gezondheid. Aan het begin van je rijopleiding ga je de gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je via Mijn CBR.
Dat is zeker mogelijk en gebeurd ook vrij vaak. Als je wel je rijbewijs hebt maar daarna niet of een tijd niet hebt gereden kan het prettig zijn om de boel weer even op te halen. Even het gevoel terug krijgen voordat je het verkeer in duikt. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste ongelukken gebeuren als het motorseizoen net weer is begonnen. Je doet er dus verstandig aan om rustig aan te starten en je vooral goed voor te bereiden.
Een opfriscursus is ook bedoeld voor motorrijders die zich in bepaalde situaties graag wat zekerder zouden voelen. Tijdens de opfrisles worden namelijk niet alleen kennis en vaardigheid weer opgepoetst maar zal de instructeur ook speciale aandacht hebben voor eventueel ontwikkelde slechte gewoontes. De opfriscursus is te volgen op een lesmotor maar je kunt deze les(sen) ook volgen op je eigen motor!